Still in bed 11:08?!

Ligger fortfarande och halv slumrar framför how I met your mother :o) Awesome!!!! D är sjuk och ligger och gnäller hihi själv ska man väl börja ta tag i dagen, men det var gör skönt att äntligen få sova ut lite...  haha  hahahah denna serien är hur skön som helst  hahahaha.......

Idag bär det av till affären för lite inhandling av mat och sen en lång tur med hundarna innan slapp söndagen tar fart igen :o)

Hoppas Söndagen bjuder på trevligheter

hahah!


Jahuja

Nu har jag finally landat bakom skärmen igen efter hårt festande och lite små bakis ryck! trött och seg efter gårdagens firande av Danne men så skoj vi hade!! Han var nöjd, jag var nöjd och alla andra var det med :o) mycket dricka och mat frossades det i och en fortsatt fest på kåren efter det... Nu blir det middaghos spice (Cattis) och det ska bli mycket gott plus att det är änna dags att kvickna till nu!!!!!

Capo är här nu innan han flyger vidare mot la france :o) Jag måste göra mig i ordning nu och klä på mig lite finare kläder än mina snygga mjukisar!!


Sorry för latheten de senaste...

12 minuter

Har vart hemma i 12 minuster och nu är det exakt 12 minuter tills jag ska iväg igen.. pust! till veterinären igen och sen vidare mot djuraffären


hej nu måste jag gå

God Morgon!!

MMmmmMM så tröttast efter att ha vart uppe vid sex idag igen och tyvärr så förlorade ju den Svenska truppen... Har hunnit med ett besök hos veterinären också med Wilmisen, det gick bra och hon tog ett blodprov på henne och vi ska tillbaka vid 13 och ta ett nytt.. Hon är så duktig min lilla hund...

Ska strax till skolan för gruppmöte till tolv men jag hppas det går lite fortare så jag hinner med lite lunch!


Haha fick en kommentar av Petter (bror) att bloggen borde handla mer om honom.. hahahahha



to the left <---




Skidor/ASG/OS/Blalal

Skidor lär ju va det hetaste att äga just nu, funderar på att be mamma ta med mina längdskidor upp när de kommer nästa helg... Grymaste träningen.. får öva med wilmisen innan jag tar mig an den store haha så jag inte flyger omkll direkt, kan bli fult!

Kolla OS i min ensamhet :o) me like.... Danne är och kollar champions league haha Nörd nörd nörd , tydligen grym match där dag...
Börjar känna i ögonlocken nu att sömn borde stå på "to do list" ska upp 06.00 i morgon med då Sverige spelar hockeyn... sen ska Wilmisen till veterinären vid åtta och efter det gruppmöte vid tio... pust späckat!!!!!!! Sen ska vi tillbaka til vet vid ett för andra prover och gymmet vid fyra för möte.. jag kommer vara trött... :o) men men det va ju trots allt jag som höll i pennan vid planeringen så man får skylla sig själv..

På tal om absolut ingenting kanske möjligtvis att jag tycker så himla mycket om min karl, så fick jag en fin bild av Karin häromdagen :o)

Haha...



En himla mysig kväll med Karin och Capo på Voda och som vi skrattade!!!!! IBLAND önskar jag att hon va här men karin bara ibland!!!!! ;o) hihi.....



Puss för ikväll och sov så gott

Mäktigt

Underbart när man hunnit med allt och klockan är tio över tolv :o)

Jag har redan gjort följande

  • Kollat hockeyn 06.00
  • tränat 09.00
  • gått med hunarna på berget 10.30
  • ätit lunch 12.00

Riktigt skönt och vilket väder vi haaar solen bara strålar med sin närvaro :o) uuhhha vad glad man blir, humöret får sig ett skjut ;o)

Nu ska jag ta mig en dusch och sen blir det nog att plugga lite förvaltningsrätt!!!

Over and out!

Biffa!

Ska till gymmet om fem, vart uppe sen sex och kollat hokeyn mellan Norge-Slovakien.. Nice norge, sjukaste matchen men tyvärr så förlorade de.. SÅ i morgon bitti blir det semi mot Slovakien för vår del.. Spännande!!! Måste rusa nu för Johanna väntar vid gymmet..
Ha en bra dag i kylan här är det 16 minus. brrrrr :o)



Vindruvor & Te..

Känner mig en aningens sleten efter en intressant dag och lite små stressig... Har precis klarat av berget med tvätt som nästan tog kål på mig och vart på ett hårt pass på gymmet som förmodligen kommer att påverka mina resultat i morgon! Med resultat upprepat dööläge!!

Jag har en massa på schemat denna veckan men har glömt att skriva upp hälften så jag hoppas innerligt att de poppar upp i huvudet on time!!
Ett förbannat hett tips är attinte skriva lappar och sen glömma var du lägger dem....


Sitter här på min stol vid bordet och mumsdricker på mitt goda te :o)




Godaste i stan!!!


Ska slurpa i mig det sista och bädda nytt i sängen och ta en dusch, sen ska jag bara slinka ner och somna..

Sov Så gott

Workout!

Nu ska jag bogsera mig genom snön till gymmet :o)
åhhå de ska bli så skönt att få ur all energi ur kroppen nu..
Sen blir det brödbakning då det är fullständigt rensat i frysen.... det blir nog ciabatta idag för det är ju alldeles grymt gott... Har vart på ungdomsmottagningen och insett att man fan börjar bli gammal då de säger att: JA de va ju tur att du kom nu för när du fyller 25 är det kört! haha tackar och bugar.. stort!!...
Hahah så är det, det är med andra ord dyrt att bli äldre..
Har också införskaffat 5 kg mjöl på vägen hem så jag lär ju INTE behöva köpa det på ett tag igen, tungt att bära men lätt värt! 
Nu åker mina sexiga pants på och "biff" linnet :o) Gymmet: here i come!

hahaha!!

Mårrn!

Snö idag igen och jag ska ge mig ut och puulsa efter att jag avslutat mina underbara scones och kaffet givetvis :o)
Min söta Karin undrade om det kallas kattstrypare och ja det är buntband.



Hemskt men sant :o( sorry karin!
Men man säger inte det så ofta man säger buntband om det känns lite bättre.

Idag har jag inte jättemånga måsten på schemat så jag är rätt nöjd, ska träna och det känns skönt att få bränna lite :o)

Ha en härlig tisdag och slua gnäll över snön! Bättre en slask eller vad säger ni??

Mat mat mat

Jag äe hungriiiiig :o) Och det blir vårullar! :o( mindre gott men ok.. fattit!!!!!!!! hahaha

svimmningstillståndet börjar närma sig sitt ras så de e dags att intaga lite food :O)

Hemma och vänder..

Är hemma för lunch nu, fiskpinnar och potatis =)

Ska ha en eftermiddags lektion mellan tre och fem så det blir sent idag.. tänkte att jag skulle träna men men får se hur det blir med det..

Blir en promenix med Christine innan skolan i det underbara vädret :o)


Sorrylorry ;o)

God morgon idag :o) Har vart uppe sen 6 i morse och tittat på hockey Sverige-Finland :o) awesome!!! Trodde helt ärligt aldrig jag skulle göra en sån skräll men jo visst :o) haha...
orkade inte med en update igår och nu hinner jag inte men senare kommer storyn om helgens klackar och bravader....





Nu ska jag engagera mig i skolan en stunde med ögonlock som hänger ner vid knäskålarna men Lätt VÄRT!

JÖSSES!!

Guuuud vad det snöar, det är verkligen helt sjukt.... HUr mycket får vi plats med?? och jag som hade tänkt att gå upp på stan?? de kommer aldrig att gå.... haha :o)
Jag hade tänkt mig en sovmorgon idag fast så vart inte fallet givetvis då man hurtigt vaknar halv nio :o( men men det blev frukost i sängen och mys så jag är rätt nöjd ändå..


Nu ska mascaran på och sen bär det av ut med hundarna :o)

Ikväll Blir det FEST!!!!!!!!

Härliga Fredag!




Godmorgon därute :o)
Snön verkligen öser ner här idag och det ser så mysigt ut..
Sitter de sista minuterna och skriver innan jag ska på gruppmöte ja eller Christine och jag ska göra slut finishen på arbetet, kolla över stavfel och upplägg mm...
Sen kommer minsta brorsan från Halmstad och festar med oss i helgen..
Syskontrion är igång igen!
Kommer bli en absolut kanon helg, idag är det hockey och öl :o) och i morgon är det
Suit up for the boys som fyller på Lördag så då blir det finastefin kläderna som åker på :o)

Nu måste jag rusa!
Ta det försiktigt därute i snökaoset!

Nystädad..

Nu har jag fräschat upp lyan lite :o) skurat diverse väggar och lister och sprayat med min spray så nu luktar det reeent! Och förresten Grattis till brons för Anja, jösses vilken prestation.. skadad och blåser en tredje plats,inte dåligt!! Stålkvinnor behövs det mer av!!!!!

Nu känner jag mig faktiskt lite trött efter en ganska hektiskt dag med bullbak mm som blev jättelyckade och riktigt stilfulla små bullisar.... D fick med sig några till Bardia och jag fick några tummar så bra vart det nog och en välfylld frys.. Ja iförsig inte har jag en frys som är mycket att tala om.... två frys fack så tro f---n att den är välfylld, det kostar knappt någe att fylla upp den haha.... Vem tänkte där liksom?? ÅHHH vi sätter en massa studenter i ett hus och så ger vi varje lgh en liten frys med två frysfack och JA för studenter behöver inte alls frysa in något!! nej nej.. Vi är så Otrooligt rika så vi kan äta det vi känner för, för dagen och mysa i långa utekvällar på restauranger :o) allt för att slippa frysa in! haha sorry spårade iväg med lite frustration men mycket "knö ner" i bagaget från bullpåsar om INte riktigt ville ligga där jag hade tänkt!

Nu ska jag iaf sova lite innan jag måste gå upp igen haha!

Sov så gott nu och hoppas ni har haft en fin dag!

Snart!

Snart får vi se hur det går för Anja Pärson




Hoppas hoppas hoppas nu efter hennes hemska krash igår att hon går för medalj!
Hon e grym!!!!!

barriär

Kom utanför dörren och sprang rakt in i en barriär av SNÖ, IGEN..... jättemysigt men ack så svårt för mig (och alla andra) men mest mig :o) att gå ..... Nått i stil med , trask,trask,trask och kaboomm ner i snön, och upp igen :o) Mör,kall,trött i benen och glad att vara inne igen ......... Mummsar på kanelbullar och godis... hihi måste sluta med dessa hemska vanor av sötsaker men jag vill inte just nu! En annan dag (KANSKE) ...... säkert Elin säkert!


Funderar på att bädda ner mig tidigt och njuta av att ligga still och kolla på tv men det blir ett kanske där med för jag är inte riktigt överens med mig själv om jag vill eller ej :o)

Toodels for now!



Haha hårigt värre

Denna borsten fick jag till Pavo för att kunna besegra all päls :o)

Som ni ser så tar den bort lite päls :o)


 

Och även här urbra borste..

Men nu till det roliga till hunden under...


 

En (liknande) Pavo men absolut lika mycket päls hahahahhaha.. Nu vet ni vad jag tråcklar med dagligen.......

Men en svinbra borste!


O Körv som e så Gött!



Nu blir det körv med mos :o) ohohoh jag längtar det va evigheter sen jag åt det .....


٩(͡๏̯͡๏)۶


HJÄLP jag deckade verkligen i soffan , haha har inte rest på mig än :o( o jag som skulle vara hurtigfia och fixa allt.. Jaja får väll ta tag i det då!

sådeså..

Härligt!

Göttans nu har man spatserat runt i en ruskig fart så att man till och med blev lite trött i benen :o) Vi var ute runt en timme och det var väldigt skönt!
Nu fortsätter jag med mitt tvättande måste bara ragga upp nån i huset med tvättmedel för mitt tog slut och jag ids inte gå till affären så jag agerar tattare för en dag ;o) hihi!!

Ska baka dessa bullar jag tjötat om oxå måste bara samla ihop orken till en substans som går att formatera ;o)

home sweet home

Hur kan det alltid vara så skönt att komma hem?! är det för att man släpper på sitt yttre och slappnar av? eller är man bara en lat människa som älskar sin soffa?? För hur ofta landar man inte i soffan när man kommer hem då?? haha vi har iförsig äldigt liten lägenhet och soffan står sjuukt bra till ;o) Men det tåls iallafall att fundera på... Det är gott att ha två über söta hundar som kommer springandes och viftandes mot en när man öppnar dörren det är iaf en av mina anledningar att det är skönt att komma hem...

Ett relativt meninslöst seminarium hade vi idag och det resulterade inte i någon vidare klokhet vilket är lite synd men men, hade väl kanske inte de högsta förväntningarna heller..

Nu blir det strax promenad med Christine och hundarna och sen sska jag tvätta!
Mmmmm Bullar blir det nog idag istället för igår och det lär ju ta sin tid att baka men guud va gott det är med nybakta bullar som bara doftar!!



Det snöar!!

Det snöar igen!!!! herregud hur mycket kan vi få plats med???
haha får se om vi någonsin kommer ut från skövdeland igen :o)

Good Morning ●•٠ ♥

En ny dag med start av seminarium i gruppsykologi.... Men nu äts det lite frukost med gott kaffe drickande....
Fick ÄNTLIGEN svar av hundskolan och ska dit V.13 :o) Jag längtar!!!!! bara BARA 6 veckor kvar haha..... Sjuuka väntetider men vi har iaf fått en tid så jag är super positiv ändå!
Hoppas att det kommer att ge oss massa nyttigheter och att det kanske äntligen kan lösa problemen.... Ska bli riktigt skoj att få börja träna med Pavo hoppas bara han tycker det blir lika skoj haha.. Förmodligen NOT!

Då va de dags att utträtta dagen!


På Torsdag är det ärtsoppa på lördag är det fest,
men fredag är ändå dagen som känns bäst...

Skit i ärtsoppan och ät pannkakorna!!!!

Tränad..

Nytränad och absolut helt okontrollerat as trött :o) haha jag har sån värk överrallt och jag vill bara sova.......
Skönt att känna sig helt slut fast jag är nästan för slut.....
Nu blir det god middag och slappa med hockey i sikte... FÖrsta matchen för Sverige i natt mot tyskland.. kan bli intressant, undra hur det går?!

Vad tror ni om kasslerpanna (kycklingkassler) med ris?? mumms tror jag!

(4 port)
400 g kassler, skärs i strimlor

1 gul lök, hackas

1 burk champinjoner
1 msk vetemjöl
1/2 burk crème fraiche
1 dl grädde

Spadet från champinjonerna
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soya
1 banan, skivas
smör eller margarin

Fräs lök och champinjoner i matfettet. Tillsätt kasslern och låt den steka med en stund. Häll i mjölet och rör om. Blanda i crème fraiche, grädde och spadet från champinjonerna. Tillsätt tomatpurén och soyan. Låt alltsammans koka upp och tillsätt tillslut den skivade bananen. Låt puttra en stund till. Servera med kokt ris och en grönsallad.
Dock bör tillägas att bananen är utesluten ett för att jag inte har någon och två för att det verkar väldigt mindre gott!

Dagen i ära...

Framgångens hemlighet är att aldrig släppa målet ur sikte.




Har haft gruppmöte och det gick jättebra nu blir det snart träning och jag är mega tröt....
Ligger och slappar i soffan med tunga ögon men det ska bli gott att trääna så man blir lite pigg igen..
Sen ska jag bara vara hemma idag och slappa lite för jag orkar inte göra något idag..
Danne åkte just upp med hundarna till berget, dåligt samvete för att jag inte följde med men jag får myspromenera med dem senare efter träningen istället.. Man kan inte alltid hinna allt så är det!
Blev korvstroganoff till lunch, smarrigt!! så nu ska jag bara vila lite innan jag ska byta om till min hel slimmade outfit :o) Ska kanske städa lite oxå för då blir min karl så himla glad när han kommer hem, och visst är det mysigt att göra någon lite glad o)

Ciao..

Cornflakes..

God morgon med Cornflakes..... Kaffe, jucie och yoggi med Cornflakes står på bordet redo att frossas i!!


Jag är igentligen inte jättehungrig för det känns lite tidigt och jag är rätt trött idag! Kan vart ölen igår, men jag tvivlar starkt ;o) hihi... Strax är jag redo för en ny dag innehållande gruppmöte nu på morgonen i gruppsykologi och därefter träna på gymmet med Johanna :o) det ska bli gott att komma igång nu efter mitt snoriga tillstånd :o) haha.. Back on track......

Ha en skön och icke stressande onsdag!

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Ibland blir det inte som man tänkt att det ska bli,typ som när jag degat ner röven i soffan för att enbart ligga oerhört still de närmsta fem timmarna :o) Nä då bär det av mot Harrys och äldrikande för att se på fotboll.. MYcket trevligt!!!!! ja gillar spontant!!! kom just hem och är lika trött som jag var innan jag gick... Nu sitter jag här igen och tuggar på lite hushållsost :o) hihi mumms....  Nu hoppar iaf  jag i säng för i morgon är det gruppmöte 9.30...

God natt och sov så gott!!


En Härlig vinterdag med familjen!



D and the Dogs...



Vackra vita värld!



Pavo grävde ner sig ;o)



YlPelle ....... Danne suckar högt!



Wilma kämpar febrilt!



Hihi...



Jag bara älskar snön (eller hur Emma ;o)  ))))))))))



Man måste njuta när man kan!


Överraskad

Har vart på stan i flera timmar med Emelie och fikat :o) jättemysigt med massa tjejtjöt och skratt!!!
Åt en kladdkake bit som va dögod och drack en good kopp kaffe till... Kaffe är alltid lika gott!

Kom hem för en stund sen och blev såå överraskad då Danne hade bakat ett jättegott nyttigt bröd och lagat en fantasktisk middag till mig :o) guud jag blev så glad han är så söt min finaste och så gott det var het kycklingfärs med pasta och nybakat till... MUMMA!!!!!!


Nu blir det vila en stund i soffan innan vidare till mataffären, hade ju inget smör :o(


slapp slapp slapp

mummel...

trött efter gårdagens bravader, blev sent i säng men en riktigt kul kväll med Os pannkakor och först överbliven sushi.... ilderna kommer sen haha..... nu måste jag rusa till skolan


hej på ett tag

Redo..

Nu blir det seminarium för hela slanten... Redo med utskrivna papper, snygg look och the brills is on... PLUGGO!!! ;o)



(Fotograf Danne , haha)

Haha nä detta blir nog ingen big deal men förhoppningsvis blir man ett strå vassare inom förvaltningsrättens många grunder :O))

Fick ett jättefint Allahjärtans dag kort av Dannes mamma på posten just, gulligt av dem att skicka ett kort.. Ja gillar att få små överraskningar i brevlådan lite sisådär ibland :o) Tro det eller ej så händer det rätt så ofta, t.o.m vissa räkningar kan överraska en men NOT på ett positivt sätt..... Då bli man glad när det dimper ner ett kort med en alla hjärtans dag kram på :o)

Nä nu måste jag verkligen göra det sista....

Ciao!

Så vart det med sushin!



Duktiga D Domderar!



Rulla,rulla, rullaa



Rullad,rullad, rullaad!!



Så Tjusigt...



Färgglatt värre !!



mmmmm ;o)



Det som vart över :o)



Och avslutningsvis Champagne till allt det goda!!

Vid en Väderkvarn!










Badad..

Badade precis lillflisan.. såå myckket vatten överallt :o) Hon år inte riktigt helt nöjd med at bli dränkt i schampo och vatten såhär tidigt en måndag, men nu efter X antal rullningar och omöbleringar av mattor ligger hon och sover :o)
Hon e för rolig den lille... Tokstolle.. Så nu måste matte städa lite och torka golvet ;o)

Men vad gör man inte för att de små ska ha det bra!
Ska ta mig i kragen nu och avsluta och skicka in mitt arbete!





Hörs snart!

Kaffe & Scones

God Morgon Good Morgoon....... Hur mår världen därute en tidig morgon som denna?!
Mulet, grått och -7 grader ute.. br.. ska snart traska ut med hundarna för att senare göra det sista på pluggandet inför inlämningen kl 12.00. Kl 15.00 idag är det semenarie i förvaltningsrätt :o) ska bli skoj att se hur det blir..
I vanliga fall är det mindre grupper på våra semenarier men denna gången så ska hela klassen vara med på en gång så det kan bli ytterst spännande...

Hade verkligen världens mysigaste dag igår... Helt perfekt med god mat gott att dricka massa kärlek och till och med lite sol på eftermiddagen, kan det bli bättre ;o)

Tog lite bilder som jag lägger in sen för nu brinner tidspressen i nacken på mig så jag måste starta med det sista innan klockan tickar iväg för fort....

Bli inga måndagsexemplar nu det är snart fredag igen :o)


En Höst Dag!!








Snuttan!


Champagne..

Vilken mysig kväll vi har haft och ska vidare ha :o) OCH jösses vad sushi det blev... MÄNGDER hihi.....


Jag fick världens finaste överraskning av min älskade...
En Sony Ericsson
Naite





ohh så glaad :o) han kan han ;o)

Nu dricker vi Champagne och myser i soffan efter FÖR mycket sushi... haha det blir både lunch och middag en vecka framöver :o)

Alla hjärtans dag är allt väldigt romantiskt

Pusselipuss

ALLA♥DAG

Va mysigt att det är

♥ Alla♥dag idag!

♥ Att man har världens finaste sambo

♥ Att man får oväntade presenter

♥ Att man får kärleks mysa en hel dag

♥ Att man för första gången ska göra egen sushi (spännande)

♥ Att man snabbt spinner förbi de sista uppgifterna så man får ledigt resten av dagen.


Zoon Pannacotta ;o)

 


Pannacotta


Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde. Den här efterrätten är otroligt god och är faktiskt mycket enkel att göra med detta recept. Har man ingen vaniljstång kan man också använda vaniljsocker så blir det ännu enklare.

Underbar efterrätt med lyxkänsla som ändå är enkel att göra med detta recept.

Tid: 15 min + 2 timmar för att stelna

4-6 portioner

Glutenfritt

Vegetariskt -Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.

Du behöver:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstångeller 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 st gelatinblad

Garnering:

säsongens bär eller frukt

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.

Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.

Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.Till vänster: Ingredienserna som ingår i detta recept på panna cotta: Vispgrädde, vaniljstång, gelatinblad och strösocker. Till höger ses gelatinbladen ligga i blöt.Skär ett snitt i vaniljstången. Använd en tesked för att skrapa ur fröna. Lägg de urskrapade fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll sedan på grädde och tillsätt sockret.Låt koka upp och ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen.Häll upp i portionsglas. Ställ in i kylen. Garnera vid servering. Avnjut sedan den goda pannacottan och skriv gärna en kommentar om detta recept.

 


Så trötter

Mitt huvud vill inte alls och jag bara flyyr från mina studier :o( bad me!

Skurade allt kakel på toan medans D tog avloppen som förövrigt får mig at spy... Min grymmaste ny inköpta svamp va ATT rekomendera... Så jädra grym...



Helt rent och så enkelt samt att den va inte speciellt dyr... HELNÖJD!!!!

Så skoj att städa när det går undan och skiten försvinner med desamma... dunder på den!

Nu vet ni Alltså Mr Muscle Magic Scrub ut och handla!!! ;o)

Filippa K Muggar!!

Visst är de fina!

Har börjat samla på muggarna och de är verkligen ur-läckra!

Sen när jag får plats ska de stå i ett vackert vitrinskåp med glasdörrar...


Lördag

Lördag! Har inte kommit så långt som jag hade tänkt och upplägget för dagen blev inte heller som tänkt, men det gör inget... Ska sitta ner i soffan resten av dagen och skriva klart allt så att jag slipper att göra det i morgon... Ingen vill väl arbeta på Alla♥Dag :o) Inte jag iallafall....

Måste dra fram dammsugaren ser jag alla djuren är inne i ngn form av fällhysteri.... Det yr!!!!! :o)

Ha en super Lördag nu med mkt mys....

Godistajm..

Gotta Gotta Gotta :o) mummsfilibaba.... En stor Godis skål efter en god middag som inte vart pizza utan ceasarsallad för mig och en skål räkor med tillbehör till Danne :oD och en härlig promenad.. Nu är det soffan och zappa som gäller ;o)Skönt att släppa plugget lite, blev lite väl trött i kanelen och i morgon är det upp tidigt på powerwalk igen och fortsätta med plugget! Då måste man väl ändå vara värd lite slapperi.....

Let´s Dance på tv nu hihi ser otroligt svårt ut... Samba! verkar ju lite instabilt ;o)
Inget för mig ja inte idag iaf och det där med höftskakningar haha är nog INTE min grej .... haha!!!!!!


Swing it magistern swiiing!

Motiverad!

Jag är tro det eller ej fortfarande ganska motiverad att skriva Jo-fallen , men det är lite för många av samma slag... Trögt att göra samma upplägg på 11 stycken och så är de ju så jobbigt långa en del...

Har lekt inne med hundarna idag en stund och gömt saker och rullat bollar mm, dem är så söta och de tycker dt är så roligt :o) Mina söta små grå!!!

Det är alltid lika gott att ha djur även om man gnäller lite då och då så förgyller de alltid ens vardag.. Och sen att jag fick de knäppaste jyckarna på den här planeten är alltid lika skratt retande, de är sannerligen speciella! Speciellt damen i sällskapet (inte jag) hihi...

Min underbara lilla Wilma finaste sötaste lilla hebbelurven...

Och min fina vackra vargpåve Pavo som skäller mer än nån annan jag vet, men vi gillar honom ändå!

Nu sover dem i sina sängar efter en fartfylld morgon för både deras och våran del..
Ikväll blir det Pizza har D bestämmt och lite helg-godis :o) me like it ..... Efter en hård vecka= värdigt!

♥ ♥ ♥

Jag är så glad över min lilla familj...

♥ ♥ ♥




Här ska läras!

Lär dig göra egen sushi


Lär dig göra egen sushi

 

Sushi - både läckert att äta och vackert att se på.

 

Om du ska göra din egen sushi krävs en uppsättning basingredienser, några speciella köksredskap och absolut pinfärska råvaror av yppersta kvalitet, samt en god portion nyfikenhet och matlagningsglädje.

Vi säger inte att det är lätt att göra sushi, men det är roligt! Och gott! Innan du sätter igång med riskoket och springer till affären för att köpa lax rekommenderar vi att du i lugn och ro läser igenom hela texten och tittar på bilderna. Planera dina inköp och gör dem i god tid. Och se till att du har alla nödvändiga ingredienser och arbetsredskap.

Utrustning:

Bambumattor (för att göra makirullar)

Vass kniv (för att filéa fisk och skära makirullar)

Ätpinnar

Porslin att servera på

Små fat till soja

(Eventuellt också:
Riskokare Bambu-fläkt till riset. Fyrkantig japansk omelettpanna)

Steg 1: Riset

Det första och viktigaste momentet är att koka riset. Bra kvalitet på riset är mycket viktigt. Notera att riset kokas i kastrull här. På sushirestauranger används uteslutande riskokare. Skulle du händelsevis ha tillgång till en sådan så använd bara lite mindre vatten men följ i övrigt instruktionerna i receptet.



Sushiris

Cirka 6 personer:

1. Skölj 8 dl sushiris av bästa kvalité noggrant, slå av sköljvattnet.

2. Mät upp 9 dl vatten i riskastrullen och låt riset stå i vattnet en halvtimme.

3. Koka upp riset på högsta värme och lägg på ett lock på kastrullen. Sätt samtidigt på en tom spisplatta på lägsta värme. När riset just kokat upp för du över kastrullen till den svalare plattan. Låt koka cirka 15 minuter.

4. Tag kastrullen från värmen och låt det stå och dra i ytterligare 15 minuter.

Under tiden som riset kokar:
Blanda 1 dl risvinäger, 1 dl socker och 2 tsk salt i en kastrull och låt koka upp. Se till att sockret löser sig ordentligt. Låt vinägerblandningen svalna.

När riset är färdigt blandas den avsvalnade vinägern ner i riset med hjälp av en stor träsked. Alltsammans får sedan svalna i rumstemperatur på ett stort träfat, plast går också bra att använda.


Basråvaror:
Sushiris

- Det finns fyra olika kvaliteter av sushiris. Ichiban heter ett märke som anses bäst.

Mirin - japanskt risvin

Su - vinägern som används till sushiriset

Noriblad - torkat, pressat sjögräs

Gari - inlagd ingefära, färdigköpt eller hemmagjord

Wasabi - japansk pepparrot. Finns på tub, färdig att använda eller som torkat pulver där du bara tillsätter vatten och blandar själv.

Japansk soja

Vill man ha lite extra finish på riset ska man helst fläkta det så att avsvalningen påskyndas. I Japan använder man en bambufläkt eller solfjäder, men en kökshandduk går också bra. Riset ska vara 37 grader när själva sushiproduktionen sätts igång.

 

Steg 2: Tillbehören

Toshiko Lee rekommenderar att vi svenskar köper färdigskuren sushifisk som finns att köpa i frysdiskarna på många asiatiska specialbutiker. När Tasteline ber om en kort beskrivning för hur man gör om man ändå vill skära sin egen fisk avfärdar hon det.
– Det tar mycket lång tid att lära sig, menar hon.

Kortfattat kan vi berätta att det gäller att köpa absolut pinfärsk fisk av yppersta kvalité. Fisken skärs sedan i lämpliga bitar tvärs över fibrerna i köttet för att få så mjälla och lättuggade bitar som möjligt. Eventuellt kan man be sin fiskhandlare om hjälp. Den populära tigerräkan ska träs upp på bambupinnar och kokas i en lag av bland annat saké, risvinäger, vatten och salt. En variant som inte är så vanlig i Sverige är att använda kött till sina sushi. Rostbiff och rökt skinka går utmärkt att använda menar Toshiko Lee.

Det finns egentligen inga begränsningar för vad som går att använda till sushi, eller hur den ser ut. Huvudsaken är att smaken blir bra och att presentationen är vacker och tilltalande. Vem vågar göra sushi på matjesill? En effektfull variant kan vara att göra en strut av lite mindre noriblad, dessa får inte ha för mycket fyllning bara, för då blir de svåra att rulla ihop.


Förslag på tillbehör:
Lax
Tonfisk
Tigerräkor
Pilgrimsmusslor
Vit fisk (som piggvar eller gädda)
Ål
Ostron
Sjöborre
Bläckfisk
Omelett
Fiskrom
Gurka
Avokado
Rättika
Rökt eller kokt skinka
Rostbiff

Steg 3: Forma till sushin

I stora drag skiljer man på nigiri och maki sushi.
Nigiri är de små riskuddarna som toppas av valfritt pålägg.
Maki är namnet på rullarna där fisk och grönsaker ligger i mitten inneslutna i ris och pressade alger - nori.


Nigiri:

Ha en skål med kallt vatten till hands och en handduk att torka av fingrarna på till hands.

1. Är du högerhänt doppar du högerhanden i vatten och tar upp en risklump i handflatan. Den färdiga kudden ska vara något större än en valnöt, cirka 4-5 centimeter lång, 1,5 centimeter hög och 1,5 centimeter bred.

2. Krama så kudden lätt genom att vika fingrarna över risbollen några gånger. Snurra risklumpen och upprepa kramningen ett par gånger. Det är viktigt att riset inte blir för hårt pressat.

3. Tag en liten mängd wasabi på höger pekfinger. Fatta fiskbiten (eller räkan eller vad du nu vill lägga på toppen av sushin) i vänster hand, stryk ett tunt lager wasabi på undersidan av fiskbiten och placera den ovanpå riset.

4. Kläm till sushibiten lite lätt så att riset formar sig efter fisken. Mängden wasabi kan du själv anpassa efter tycke och smak. Upprepa proceduren med alla tillbehören. Har du gjort en tunn japansk omelett som du vill använda till sushin ska det inte vara wasabi på den biten.

Förslag på pålägg: Lax, tonfisk, kokta tigerräkor, hälleflundra, rökt ål, pilgrimsmussla, omelett.

Maki:

Här behöver du en bambumatta, makizu, som finns att köpa på asiatiska specialaffärer. Den brukar också följa med om du köper små sushi-kit som finns i välsorterade mataffärer, titta i hyllorna för asiatiska specaliteter.


1. Placera ett noriark på bambumattan. Nori består av pressat, torkat sjögräs och är mycket nyttigt.

2. Ovanpå norin lägger du ut ett jämt lager ris, cirka 1 cm tjockt. Tryck sedan till riset så att det blir cirka 0,5 cm.
OBS! Den översta delen av noriarket, cirka 1-1,5 centimeter, ska inte täckas med ris. Den tomma delen behövs för att försluta sushirullen.

3. Mitt på riset stryker du sedan ett streck med wasabi. Placera ditt tillbehör mitt på riset - som kan vara smala strängar av lax, långa gurkstavar, avokadostrimlor, krabbkött eller annat.

4. Nu skall hela noribladet rullas ihop, det är här bambumattan kommer in i bilden och det är dags att koncentrera sig på allvar. Använd mattan för att snurra ihop hela rullen, tryck lätt längs med då och då.

5. Stryk slutligen den tomma överkanten av noribladet med vatten, detta fungerar som limning och är väsentligt för att rullen ska hålla ihop.

6. Låt rullen ligga tills det är dags att servera. Börja då med att dela den på mitten och skär sedan i centimetertjocka skivor. Eventuellt får kantbitarna kasseras om de inte blir fina.

En rolig variant på makirulle är att göra en omvänd historia med noriarket inlindat och riset på utsidan.
Gör så här:

1. Börja med att klä in bambumattan i plastfilm.

2. Strö sedan rostade sesamfrön över plastfilmen. Lägg ett lager ris ovanpå sesamfröna.

3. Klipp av 2-3 centimeter av på längden av noriarket och placera det ovanpå riset, i nederkant av riset. Riset skall sticka upp 2-3 centimeter ovanför algarket.

4. Stryk sedan en sträng wasabi i mitten av noriarket, lägg på ingredienser efter tycke och smak. Rulla ihop.


Visste du att...?

  • ...sushi betyder surt, eller syrligt, ris och är en av elva typer av traditionella japanska rätter.
  • ...modern sushi tros ha uppkommit som en variant av gamla traditioner där fiskare lät fisk och ris jäsa tillsammans under flera veckor. Riset fick genom denna behandling en utpräglat sur smak. Att med hjälp av vinäger syra riset är en modernare variant av detta förfarande, men det finns fortfarande restauranger som tillverkar surt ris på det gamla sättet.
  • ...det tar fem till tio år att nå anseende som en värdig sushikock i Japan. Och då är man uteslutande sushikock, sedan ägnar man förslagsvis resten av sitt liv åt att vara, just det - sushikock. En stor del av yrkeshemligheten ligger i hur man får till det perfekta riset.
  •  



    Control Freak - TIGI Bed Head Serum

    Mitt nästa inköp blir "Control Freak" från TIGI Bed Head ett superbra Serum ..
    gör håret rakt & glansigt.Med både värmeskydd & fuktresistenta ingredienser skyddar det håret från den lilla plattången och värmen från hårtorken.... Längtar!!!!

    Power to the people

    Powerwalk idag igen men med min älskade Danne istället, tänk att jag fick upp honom 07:15 för att powerwalka!!! Riktigt mysigt.... Sen kom vi hem och tog en skön och god frukost tillsammans och nu blir det plugg för hela slanten..

    I kväll har vi bokat relaxen så det blir att trycka på mysfaktor Knappen :o)


    Detta känns som en bra dag fast att solen har gömt sig men den var ju här igår iaf :o) Man behöver sol kroppen skriker verkligen efter sol, man är ju inte LITE blek menar jag hihi!! Snön matchar... ;o)
    Måste förbereda för---->

    Måste kläcka lite mysiga ideer, vi funderar på att göra egen sushi kanske, om det inte blir för jobbigt.. Har köpte en present till D också som jag hoppas han blir glad för :o) spännande......

    Ha en fin frdaeg och sista arbetsdag eller plugg dag eller som vi här i Skövde som måste plugga gärnet hela helgen ;o) synd om oss flitiga studenter.. haha!!

    Trevlig helg iaf!!

    Thats the way ahah I like it ahah!

    mmm räkost är sjuuuukt gott :o)



    ohoohoho de på en knäckebit och kvällsmaten är fulländad! Nu är det bara ett tiny inminiproblem, jag har ingen räkost :o( buhu.. får inhandla detta i morgon :o)


    JO? NEJ!

    Jo är över för idag nu blir det tv för hela slanten!! Trött i kanelen efter många sidors läsande.. det är så segt att läsa rättsfall :oS degodegodego...............

    Grannfejden på burken strax haha awesome alltid kul när de har så menlösa historier att berätta och gud vad folk bråkar om ingenting! men men kul o titta på...

    Min näsa värker förövrigt och är förbannat röd inte ens det bästaste sminket eller krämen kan få mig att se bra ut just nu.... attans...önskar mig en ny näsa hihiahhaahhoho.. kommer ju antagligen inte hända...


    Nope nu måste jag krama D lite =) hej hej

    poppelipopppopp

    Poppar eller hehe proppar i mig Popcorn :o) smarrigt värre ;o)

    Va på Apoteket en sväng och skulle inhandla pills till lillflisisen/hebbe/wilmisen/wimlan/ilma mm
    "kärt barn har många namn"

    Men jag hade glömt beställa receptet så det vart nässpray till mig istället... Får ta tag idet i morgon bitti..

    Nu återigen till plugget blir en låång kväll :o)


    still going strong!

    Fortfarande i mitt essé :o) JO-beslut tre nu och det tågar sakta men säkert på..
    Förutom..... En lite incident haha Danne skulle fixa min K- knapp på tangentbordet som var sne och ofungerande och slet loss den så mitt hjärta stannade för jag visste inte att man kunde göra så.. Det kunde man... Sen skulle han visa på sin egen dator att man kan ta loss dem, haha nu till det roliga han pajade sin egna dator med tre knappar och slog och svor i en halvtimma innan knapparna återigen återfick sin plats!!! hahaha...



    Efter ett mindre bryt och många fula ord senare så återgår vi till att skriva lite till.......

    Förvaltningsrätt & Kaffe...

    Sitter med tangenterna i högsta hugg!! Har semenarie på måndag och hela 11 JO-fall sa vara utredda och klara, Jag har gjort ett ;o) haha..

    Dags att ta den välbekanta tjuren vid hornen...




    Sooloong!!!!

    powerwalk...

    Ska iväg på promenix med Johanna om en stund... Ska bli skönt fast det är mörkt ute och att jag fryser som bara den men det är gott när man är klar sen :o)

    Tänkte slänga in några bilder på tapeten.....

    Bättre sent än aldrig!



    Haha.. Han kommer slå mig för detta kortet ;o)



    Jag har inget när detär helt klart men snyggt vart det!

    Måste kila!

    GodMorgon & ha en skön Torsdag!

    lagg

    Lagg lagg lagg, har inte kommit in på sidan idag och det har laggat!
    Jag är fortfarande ur förkyld och näsan bara rinner :o( men i morgon bitti ska jag ut på morgon promenix med Johanna så då e det friska tag som gäller eller bara en sjukt massa kläder :o) hihi... Ska möta henne utanför kl 07.30... TIDIGT!!! sen blir det gruppmöte med gruppsykologin och efter det förvaltningsrätt. Måste skriva kortfattat om 11 JO-fall, det är inte riktigt så lätt som det låter för det där med kortfattat blev mer än så! men men skoj när man satt sig in i det...

    IDAG har äntligen snickarna och målarna sammanställt lägenheten så nu är den primaballerina igen :o) så himla skönt men satan vad vi har städat idag! hur många timmar som heslat av bara svarta väggar och dammiga vrår.. Men nu skiner den igen! har toan kvar men det får bli i morgon för nu efter flera timmar av plugg ska jag gå och lägga mig>!!

    Ursäkta att jag inte skrivit men har haft lagg :o) och fullt upp! bättring på den fronten!

    Hursomhaver så önskar jag er en godnatt och många snurriga drömmar!!


    Sweet dreams^^

    Bakar en kaka

    Det doftar!!!!! KLADDKAKA!!!!!!


    mm 12 minuter kvar i ugnen och min mage skriker efter socker hihi... ohohoh det ska bli så gott......


    snart!

    Ska bara ladda kameran så kommer bildbevisen på frisyren :o) mitt långa är kort (iaf för mig) hhaha!!

    Förknyyld

    AAaachhhooo.......... Jag har nyst och snorat hela dagen nu :o( bittert!! jag är bitter!! Orka nu när jag finally blev frisk och kunde börja träna igen, jag som va på topp men icke.... makalöst  bittert!!

    Men nu är det bara att hugga i kurslitteraturen istället under filten med en kopp te i näven :O)
    Måste ju ändå göra detta!!

    Hundarna och Penny ligger utslagna och trötta och D är på gymmet så det är rätt mysigt faktiskt :o)

    På med ögonen och get goin!

    Skola

    Lite gruppsykologi på schemat en stund framöver... Har en massa aatt läsa ur en bok jag  trodde jag hade men icke.. haha tur att Malin räddade mig :o) Ska plöja mig igenom det resterande efter lektionen idag.. Måste hämta Petrus på sjukan också så han kommer hem helskinad....

    Gick upp halv sju i morse och insåg att vi inte hade ngt bröd :o( så sur men jag löste det med scones :o))) hihi så underbart gott med massa ost och marmelad.. mummsas..... Med te till också vilket kanske botar min nya förkylning lite grann, ahh är så trött på att snora :oX usch.......

    Måste sminka bort mina svarta ringar nu och pudra snoken :o) hihi

    Ha en trevlig Tisdag....

    Hmm

    Ursäkta röran.. haha har inte yttrat mig ett ord här idag märkte jag.. Vart fullt ös morgon till kväll-...
    suttit hos frissan i fem timmar och blev skitsnygg ;o) hhaha!!
    Sen blev det snabb lektion och vidare till kss för påhälsning av P som opererat sig idag. Två mandlar mindre i släkten... sjukt nice...
    Nu ska min förkylninh kureras och jag måste sova för jag orkar knappt skriva något alls hihi....

    Så god morgon/god middag/ god natt!!

    Gónatt ♥

    Sov gott därute nu... jag lär iaf göra de för jag är helt slut nu...
    D fick åka iväg själv medans jag tänkte slummra in...
    Ska bli göttans att krypa under täcket och bara få sova lite....

    Zzzz

    godnatt

    Idagensdag!

    Ligger i sängen nu en och är en aningens trött.... Har haft en kanon dag med promenad på billingen och slappat i telefon mm... Fick Blommor av min fina Danne när han kom från gymmet :o) sötast!!


    Massa fina färger jag har inga bat i min kamera men dessa färger var inkluderade iaf ;o) sen fick jag semlor!!!!! mmmmmm första för iår, och vad goa kan ni tro!!!

    Sen vart det ostbricka och vin till middag haha 7 dagen för denna veckan och jag är stolt alkoholintagare :o) hahaha... vit vecka forever efter detta!!!! men ack va gott...........
    Är det därför man säger farligt gott ;o)

    I morgon blir det äntligen färgning av håret och jag längtar som tusan... undra hur det blir :O) EXXALTERAAD!!!!!

    Funderar på att pallra mig med D över till P (bror variant mellan) och titta på softboll bara en liten petitess vi ska vara där 23.30 och det slutar fyra inatt, de är tydligen nån direkt reklam som visas i USA så de ska streama den så man ser live... :o) haha fett awesome men jag vette F om jag orkar... kanske ska sova nu för att gå upp å gå dit sen? allternativt vara vaken aplänge! Övervägande pågår!!!

    Nu blir det iaf TE då min hals återigen strular sig.,,,,,,,,,,...,,,,,,

    Godis..



    Ligger i sängen och skypear med Karin och äter Godis :o)

    Trötter--..

    idag är jag trötter... D har gjort frukost nu så mysigt så jag ska krypa ner i morgonrocken och bara njuta en stund..

    God morgon :o)

    Movietajm

    Nu ÄNTLIGEN ska vi se snabba cash med brorsan och hans tjej, först ska vi på stan o käka lite och pimpla lite ;o) IDAG IGEN!!!!! jajemen är svaret givetvis haha.....

    Har haft en trevlig dag på staden och den avslutades med att D köpte två kokosnötter som han precis brottat isär.. haha vilket jobb men han borrade tillslut och det gick kanoners....

    jag är så trött men jag hoppas på tillkvicknande snart men det blir nog inga probs.....

    Ha en trevlig Lördags kväll nu...............................

    Railjam

    Ska på railjam på torget nu :o) Awesome.....



    Ska bli skitkul.....

    Börjar 12 så kom kom ni som är i närheten.....

    sluuuta!!!

    När ska de sluta borra?????????? på en fredags kväll buhuhuhu..... :O(
    tur att vi snart ska till Johanna så vi slipper höra skiten....

    Jag vill gå ut dricka ordentligt men D är mega sjuk så det får bli lungt tror jag ;o)
    En drink eller fem hade ju inte vart fel...




    Mohskiiitto :o) hihi mummsasfillibbabsaasas ....... ....... ........

    Men men kanske i morgon då?? får se.....
    Har druckit vin fem gånger denna veckan så jag borde vara mättad men ICKE!!!! haha !!!

    Ska göra iordning mig lite nu innan vi ska gå.. snygga till frillen och fejjan!!!!

    :o)

    shopping :o)

    Vart på Esplanaden som är Skövdes "nya" lilla shopping hus.. Handlade två tröjor på gina tricot, jag bara älskar REA... Sen vart det en tripp till mataffären för inhandling av toapapper fast det var givetvis det ända (haha) jag inte  kom ut med.... tröttsamt! men drar om en stund och fixar det... men inte nu för det är officiell slapptid ;o)

    Bara en liten parentes...

    DETTA ÄR SJUKT FULT!!!




    Det måste vara det mest skadade?? hur fan kan man vilja se så fruktansvärd ut??
    Bara en tanke men ändå!!!

    En till tanke har han inte väldigt stor pung??hahaha jag garvar ihjäl mig ;o)

    Sjukt pass!

    As grym träning idag brännde o brännde o brännde :o) verkligen nöjd med mig själv idag! Va där med johanna och vi kämåpade som små blå ;o) Skitkul!!

    Nu har jag duschat och käkat lite lunch och nu ska min sjuke andre hälft och jag åka en sväng med tankle på att han lyckades paja en lampa när jag va borta.. Så nu måste vi ha en ny... haha .. Men good news is that målarna!!!! KOMMER på måndag-onsdag och gör allt klart!! ÄNTLIGEN!!! skitskönt....

    nu måste jag föna håret innan jag traskar ut i minusgraderna annars står det rakt ut haha..

    hej hej

    hyvää huomenta!

    Uppe tidigt som vanligt och ska iväg till Gymmet snart. Ska möta Johanna där runt tio.. Ska bli gott att få det överstökat på morgonen då man har hela dagen sen till annat...

    Just nu ligger båda hundarna och D i en hög i soffan och kollar på tv haha :o) Såsöta!!

    Hade en jättetrevlig kväll med Malin igår och vi drack en flaska röötjuut och åt en smarrig chockladmouse ;o)

    Sen är det sluut på veckan , de är dags för freedags myys :o)


    Så ha en trevlig helg och njut av denna soliga dag!

    lägg ägg

    ägglägg är sjukt bra eller lägg-ägg funkar ju till allt!




    Eller om man helt enkel bara vill ha en äggtoddy!!!!

    Vad blir det för mat?

    En underbar rätt som tillagas i ugnen. Snabbt Enkelt och gott.....


    Kycklingen

    4 st fina kycklingfiléer, tinade eller färska

    1 paket Äkta grekisk fetaost, Gärna krämig

    2,5 dl kantareller, färska så klart

    1 dl Matlagningsgrädde 4 %

    1 skvätt olivolja salt och peppar

    1 liten bit smör


    Grönsaker

    1 st squash i skivor

    1 st rödlök i skivor

    2 st morötter i stavar

    1 st purjolök, strimlad

    1 st röd paprika i breda stavar

    1 klyfta(or) vitlök, skivade

    Tillagning

    Stek Kantarellerna i smör.
    Banka ut kyckling filéerna så att de blir lite större.
    Smula en del av fetaosten och lägg på kantarellerna på kycklingen, salta o peppra. Vik/rulla ihop kycklingen till ett litet paket, fäst med en tandpetare.

    Skiva grönsakerna i strimlor/stavar. Lägg i en ugnfast form, ringla olivolja över, samt salta o Peppra. Ta även lite Cayenne peppar för styrkans o smakens skull. SMula över resterande feta ost och kantareller.

    Lägg kycklings paketen ovanpå grönsakerna, in i ugnen.
    200 grader.
    När det återstår 10 min av att kycklingen ska vara klar, ta ut och häll över lite matlagningsgrädde över allt, samt lite soya och en liten klick smör på varje kycklings paket. Tillbaka in i ugnen, tills dess att kycklingen är genomstekt.

    Ta ut och servera direkt. MUMMA!!!!

     


    träningsvärk...

    Det värker så i min kropp, skulle kasta pinne med Wilma nyss men vilken fail!!! haha klenis klenis... Så ont överallt i min kropp.. Så går det när man försöker coola sig på gymmet. ska dit vid tio i morgon bitti så då hoppas jag att det har lugnat sig lite.. Man känner att man vart ur funktion ett tag, man orkar ingenting och när man väl orkar så dör man efteråt!! haha!!!!

    Blev hämtad av D efter fikat med gruppen på stan och åkte och handlade hundmat, den va såå slut så det var verkligen dags! De fick varsit fint ben också som de blev helt hysteriska över :o) så fina de små....
    Sen köpte jag ett pulver som man ska blanda ner i fodret en gång om dagen mot plack på tänderna. Pavo har ju så usla tänder så jag hoppas att detta kan förebygga lite iaf, det ska tydligen vara skitbra!

    Nu blir det lite kaffe tror jag!

    En snabb en!

    Ska om tre kila iväg till staden och fika med min grupp :o) På rådhuset!! de ska bli super mys men jag har så ont i min mage idag så jag hoppas verkligen att det går över snart......
    Sen ska jag vidare till systemet och djuraffären och ikväll blir det vinkväll hos Malin... späckad dag idag med!!

    Jag gillar´t! (citat D)

    Ska försöka ordna en frisyr nu med mitt bångstyriga hår för idag vill det inte alls, vem i helvete kom på iden med virrvlar??????? Dumt!!!!

    Spray it is and here I come haha...

    Have A lovley day now..... Ciao!




    Vilka pussisar jag hittade hiihi, ur söta ;o)

    Load...

    Woowa så trött jag är nu..... Dricker lite te (forest fruit som är det godaste någonsin"!) och gör så lite jag kan, ska posta lite brav snart så vi tar den svängen med hundarna innan natten :o)
    Vi har äntligen röjt ut lite här men man vill ju inte "över" städa när man vet att de kommer och målar snart.. det tenderar att bli lite smutsigt när man går inne med skoooor.. haha! TRUE!!!

    D har tydligen blivit en romantiker idag så jag håller låg profil haha han är så söt :o)
    Det är so you think you can dance på tv nu och OJA satan va de dansar!!! :o) så grymt duktiga, helt sjukt!

    Över och ute!




    Check!

    Har målat väggen nu, jättefint vart det en fin grön färg vart det.. Har ätit sushi med Danne och är nu jättemätt... Mmmmmm så gott... Nu dåsar vi i soffan en stund innan hundarna ska ut och rastas...
    Vänner på tvn nu haha så grymt. även fast man sett alla avsnitt hundra gånger är det alltid lika grymt...


    Awesome.................

    Ohhohoho

    aoouiiie vad tröttt jag är i varenda muskel.....
    Det var superkul att träna med Johanna och tiden bara flög iväg.. Vi ska träni ihop på fredag igen det ser jag framemot..
    Jag är verkligen skakig i kroppen nu haha, man känner att man vart ur balans ett tag!
    Gott att komma igång igen och köra på ordentligt..

    Nu sitter jag i morgonrock efter en dusch och ska snart ta hissen upp till Cattis och kladda lite på hennes vägg :o)
    Inväntar Danne bara som är kvar på gymmet...

    Hejsvejs

    Träning!

    Nu ska jag iväg till gymmet.
    Idag blir det ettt pass med Johanna :o) Ska bli skoj att träna med henne..
    Det snöar ju fortfarande så vi får väl se hur lång tid det tar att gå dit haha, kanske är helt slut när jag kommer fram... måste kila så jag hinner i tid...

    Jag ser det snöar!

    Ja se det snöar, ja se det snöa det var väl roligt hurra! haha underbart!!!!!
    Ser knappt ut för all snö.. det har lagt sig på rutorna.... Undra hur mycket det kan komma innan man inte kommer ut!!!! Kan snart hoppa genom fönstret utan att få ont :o)
    Ska ut och pulsa runt i det nu med hundarna som verkligen älskar det..

    -Hej-hej-

    scones...

    Scones till kvällsmat och scones till frukost!! LYX!!!



    Mmmmm med apelsinmarmelad och ost

    Fast idag blev det kaffe till annars vaknar man inte till liv :o)

    God Morgon & Ha en underbar dag i all snö.....

    Arg!



    Ibland blir jag så pist! ahhh grymt grymt....

    Trevligt!

    Var hemma hos min gooa vän Carlos och fick lite middag och hjälpte han att skruva upp ett bord, gör snyggt må jag säga, passade så fint så! Maten var jättegod och jag blev introducerad till kokosmjölk vilket inte vart min favvo men det var kanon gott!! Karin du hade så rätt :o)
    Sen stövade jag iväg med Cattis och Jocke på promenad till netto, det var toppen att få hjälp med hundarna och lite sällskap i snöandet :o)

    Nu är jag fullkomligt slut och ska baka lite scones och mysa ner mig i sffan och med lite tv tittande, det är jag värd nu när jag är så trött!!



    VGVGVG VG

    JAG FICK VG PÅ ARBETSRÄTTSKURSEN!!!!!!!!!!

    WEIIIII!!!!!

    Oooo jag är så glad vg i hela kursen ochh 41/50 på tentan! Awesome!!!!!

    mycket nöjd med mig själv nu :o)

    Ska till Capo nu och skruva lite bord och sen ska jag få lite middag!! kokosmjölksmat ;O) ska bli väldigt spännande...
    Vi va i affären nyss med sofie oxå, summan blev att de borde sätta vinterdäck på kundvagnar och brodd på Sofie ;o)
    hahaha....

    hej på ett tag

    Hemma och vänder ;o)

    Hemma för en snabb lunch och snart iväg till affären, måste handla mat! det är tomt.... nja nästan iaf det beror på hur man definierar ordet tomt...

    Idag blir det kyckling till middag ska bara komma på vad jag ska göra med den? några förslag kanske??

    Sen ska jag nog plugga lite till idag :o) känns som jag har ett bra flow these days underbart! I love it!!

    Måste kila nu hej på ett tag!


    KRAM!

    Morgonstunden

    Tröttare än tröttast idag efter att ha legat till ett inatt och läst ut "flugornas Herre".. Ska inte säga hur den slutade men inte som jag trodde iaf! vart lite små besviken samt en aning lättad! Klar med den delen i kursen iaf ska bara skriva ihop oss om den senare...

    Skola: idag klockan tio.. Grupppsykologi på schemat oh föreläsning om gruppstruktur.. Måste läsa det sista nu innan vi ska gå för jag har bara några sidor kvar i det kapitlet!

    Hoppas målaren kommer hit idag och gör klart väggen för jag är så innerligt trött på detta stöket, när lgh är så här liten blir man galen när det är såhär rörigt.. Och dammigt då de är mkt folk och alla går in och ut med skitiga kläder och skor plus att vi inte kan vara här hemma när de jobbar så man blir lite trött på´t!

    Dagens citat:
    ”Nog finns det mål och mening i vår färd -- men det är vägen, som är mödan värd.”



    Gymmat och skolat!

    Klar med skola, gymmet och middagslagandet! mm duktigt! Gymmet gick sådär mådde mest illa men jag gjorde det! trögt att komme igång nu efter allt uppehåll men skoj som tusan :o)




    skolan gick som förväntat och jag måste läsa lite i lagboken nu och starta med casen men det gör jag i veckan...
    Middagen vart orientalisk panna emd bulgur och kycklingkassler, as gott!!!! mätt och belåten slank jag just ner i soffan och ska bara sitta still enstund innan hundarná ska ut..

    Kommer bli en tidig kväll för mig jag är redan dödstrött :o)

    Höl i vägga, börra på,börra på!

    Hålet är fixat!!!! väggen är numera intakt fast det behövs en större dos av både spackel och färg... men målarna kommer förhoppningsvis i morgon... Det är grejor överallt nu igen så det är väldigt trist att vara hemma!

    Ska snart göra mig i ordning ska bara läsa lite till i min fan.tastisk.a bok som ä.r s.å kuuul!! haha nope!
    Men jag har läst hälften nu på morgonen så det känns lungan!

    Vi var ute på långis med hundarna och för första repeterar FÖRSTA gången på länge skötte sig den gråbente så underbart bra, han va sååå duktig :o) åååå vad glada vi var hela vägen och tilllomed när vi kom hem :o) INTE VARJE DAG!!!!! haha underbart!

    Nu sover de som små barn in kurade i sina biabäddar!! fast wilma har som vanligt intagit soffan trot att jag har hotat med att sälja hennes säng! fast hon ligger där med jämna mellanrum så att jag inte kan med att sälja den haha hon e smart den lilla damen!

    Back to reality... BYE!!!

    En snöig Skövde morgon!

    Vi myser i soffan med levandeljus och inväntar brötnissarna! Hela huset lär ju vara vakna nu då de skulle vara här vid åtta snåret :o) Guud vad det har snöat inatt och gör fortfarande.... 2 decimeter sa de på nyheterna och det håller fortfarande på, haha, vi kommer aldrig kunna lämna skövdeland :o)


    Kanske med snösko från 1800-talet??

    Ska till skolan idag tre till fem, en väldigt seg tid att studera förövrigt! men förvaltningsrätt kräver att man går till lektionen annars kommer man inte attt fatta något sen när tentan kommer.. Vi har salstenta i den med såå det blir återigen femtimmars tenta skrivande :o( mindre skoj!!!

    Innan skola så tänkte jag läsa lite i flugornas herre och se om jag kan komma in i den. Den är ju inte jättetjock så jag slukar den nog på en dag eller två!

    Nu åter till Kaffet!!!

    God morgon föresten!

    RSS 2.0